Huis bouwen in Spanje

Casalerta begeleidt u bij het zoeken naar de geschikte bouwgrond en aannemers voor uw droomhuis.

Uw eigen huis bouwen in Spanje

Wat is er mooier dan uw droomhuis bouwen in Spanje, volgens uw eigen wensen en behoeften? Het begint allemaal met het zoeken naar het juiste stuk bouwgrond. Zowel de prijs van de grondstukken als de prijs voor het bouwen staan onder druk. U kan momenteel tegen crisisprijzen een huis van goede kwaliteit bouwen. Het is echter wel een grote stap en vereist een professionele aanpak. Een uitstekende begeleiding en goede kennis van zaken is hierbij van groot belang.

Bouwen zonder zorgen? Schakel onze hulp in!

Bij het bouwen van een huis komt het één en ander kijken, zeker in een ander land. In Spanje moet u rekening houden met een aantal belangrijke zaken. Zo is bijvoorbeeld niet ieder stuk grond even makkelijk te bebouwen en beschikken niet alle urbanisaties waar grond te koop is over een gemeenteriool. Casalerta staat u bij in de zoektocht naar de geschikte bouwgrond en aannemers. Doe beroep op onze kennis van de Spaanse vastgoedwetgeving en onze contacten met juristen, notarissen en aannemers.

Waar moet u zoal op letten?

1Wat voor bouwgrond wilt u? Een vlakke bouwgrond met zeezicht is bijna onmogelijk, zeker in Catalunya. Als ze er al zijn, zijn ze vaak niet te betalen. Vaak heb je te maken met steile bouwgronden, deze zijn goedkoper, vooral als ze geen zeezicht hebben. Ze zijn echter vaak moeilijker te bebouwen en heb je met hogere bouwkosten te maken. Ook het soort grond kan de prijs doen oplopen. Rotsgronden zijn bijvoorbeeld bij de bouw duurder door de gecompliceerde uitgravingswerken.

2Is het stuk grond werkelijk een bouwgrond? Elke gemeente heeft zijn eigen bestemmingsplan. Informeer je dus best vóór de aankoop bij het gemeentehuis wat er juist gebouwd mag worden.

3Let op bij oudere urbanisaties. Vraag zeker na of er een gemeenteriool ligt en dat de voorzieningen van de nutsbedrijven bij of in de buurt van de bouwgrond liggen. Sommige oudere urbanisaties werken nog met een septische tank.

4De ideale bouwgrond gevonden? Het is aan te raden om bij het eigendomsregister een uittreksel aan te vragen. Zo kom je van tevoren te weten of deze bouwgrond ook schuldenvrij is.

5Het zorgvuldig uitkiezen van de architect en de technische architect (soort projectleider) in Spanje is een must. Ze moeten beide aan de kant van de eigenaar staan. Als bouwbedrijven echter een eigen projectleider voorzien loopt het soms fout. Bij problemen moet de technische architect jou verdedigen, maar als deze met de aannemer samenwerkt kunnen er problemen ontstaan.

Volgens officiële cijfers van het Spaanse Ministerie van Huisvesting zijn in de laatste 10 jaar 100.000 huizen gebouwd zonder juiste vergunningen, met de nodige juridische complicaties tot gevolg.

Bespaar uzelf nachtmerries. Casalerta helpt u graag met het volledige traject zodat u ten volle kan genieten van uw toekomstige droomhuis!

Wat zijn de kosten?

Wat kost het nu om een woning te bouwen in Spanje? Het is belangrijk om van tevoren te weten wat u ongeveer wil. U kan daarom best een lijstje maken met de punten die u belangrijk vindt. Op welke locatie wil u bouwen? Heeft u al zicht op een bouwgrond? De prijs is van veel factoren afhankelijk. Er kan namelijk geen prijs gemaakt worden op basis van alleen het aantal vierkante meters die u wenst.

Nu is hét moment!

Wil u een huis in Spanje bouwen? Dan is het nu de ideale tijd, dankzij de lagere grond- en bouwkosten in combinatie met hogere kwaliteitseisen. Sinds 2008 heeft Spanje een nieuw bouwbesluit. Er moet tegenwoordig met zeer hoge kwaliteitseisen gebouwd worden en zeker als het gaat om warmte en geluidsisolatie.

Contacteer ons voor een kennismakingsgesprek!

U overweegt een huis te bouwen in Spanje?

Met meer dan 20 jaar ervaring in de Spaanse vastgoedmarkt staat Casalerta u bij tijdens het hele traject. Loop geen onnodige risico’s en doe beroep op onze know-how:

  • Meer dan 20 jaar ervaring
  • Begeleiding in zoektocht bouwgrond
  • Advies & begeleiding contracten aannemers
  • Kennis Spaanse wetgeving
  • Advies regio’s Spanje

Contacteer ons
Bel Gratis   0800 26 381